1
1

Kuinka copywriting ja sisällöntuotanto auttavat sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi

Laadukas sisältö on inbound-markkinointistrategiasi kulmakivi. Copywriting taas tekee markkinointiviestinnästäsi suostuttelevaa, ja kannustaa asiakkaitasi viettämään aikaa brändisi kanssa. Tässä blogissa jaan viisi vinkkiä siihen, kuinka sisältö ja copywriting auttavat sinua saavuttamaan B2B-liiketoimintatavoitteesi.

Mitä eroa on copywritingilla ja sisällöntuotannolla?

Ero copywritingin ja sisällöntuotannon välillä näyttäisi olevan jatkuvasti keskustelun aiheena. Riittää, kun selaat eri markkinointitoimistojen blogeja – tulet huomaamaan, että määritelmät vaihtelevat hurjasti. 

Näiden kahden ero voi olla myös keskeinen osa mainostoimistojen luovien kirjoittajien ammatillista identiteettiä. Copywritereilla on usein kaupallinen kokemus markkinoinnissa. Sisällöntuottajilla taas voi olla taustaa journalistisessa kirjoittamisessa. Tietenkään asia ei ole aina näin, mutta pidän tätä hyödyllisenä yleistyksenä. 

Käytännössä ero hämärtyy. Molempiin kuuluu runsaasti taustatyötä, asiantuntijuutta, asiakaspersoonien tuntemusta ja asiakaspolun vaiheiden ymmärrystä. Molemmissa tekstin rooli tulee käsittää osana suurempaa strategista kokonaisuutta. Lopulta molemmat tukevat liiketoimintatavoitteiden saavuttamista.

Menestyäksesi digitaalisessa markkinoinnissa tarvitset usein luovan kirjoittajan, joka taitaa molemmat.

Aloitetaanpa käsitteenmäärittelystä. 

Mitä on copywriting?

Copywriting eli tekstisuunnittelu tarkoittaa vaikuttavien, mukaansatempaavien ja mieleenpainuvien markkinointiviestien ja mainostekstien kirjoittamista. Mainokset, verkkosivujen laskeutumissivut, markkinointisähköpostit, video- tai äänikäsikirjoitukset, toimintakehotukset, otsikot, sloganit ja kuvaukset ovat esimerkkejä copywritingista. Taidokkaasti toteutettu copywriting antaa lupauksia täytettäväksi ja kannustaa toimintaan.

Copywritingin tärkein tehtävä on ohjata potentiaalisia asiakkaita kohti haluttua toimintaa. Tällaista toimintaa voi olla esimerkiksi oppaan lataaminen, yhteydenottolomakkeen täyttäminen tai ostaminen.

Mitä on sisällöntuotanto?

Sisällöllä tarkoitetaan yleensä mielenkiintoisia, informatiivisia, viihdyttäviä, arvoa tuottavia tai tyyliltään journalistisia tekstejä, kuten blogeja, artikkeleita, oppaita, inforgrafiikoita, aikakauslehtiä tai e-kirjoja. Sisältö luo mielekkäitä vuorovaikutuksia potentiaalisten asiakkaiden kanssa heidän asiakaspolkunsa varrella. Se julkaistaan usein jaettavassa tai ladattavassa muodossa. 

Toisin kuin copywriting, sisällöllä ei yleensä ole välitöntä kaupallista pyrkimystä. Sen sijaan sen on tarkoitus sitouttaa yleisösi ja saada heidät viettämään aikaa brändisi kanssa. Se tarjoaa yleisöllesi hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa ja auttaa parantamaan brändisi näkyvyyttä orgaanisissa hakutuloksissa.

Näin sisältö ja copywriting auttavat sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi

Me The F Companyssa näemme asian näin: arvokas sisältö auttaa potentiaalisia asiakkaitasi muistamaan sinut silloin, kun he ovat valmiita ostamaan. Toisin sanoen he kääntyvät sen yrityksen puoleen, joka on tarjonnut heille eniten arvoa heidän asiakaspolkunsa varrella. 

Copywriting tuo suostutteluvoiman markkinointiviestintääsi. Se auttaa ohjaamaan liikennettä verkkosivuillesi, kannustaa asiakkaitasi viettämään aikaa sisältösi parissa ja auttaa heitä siirtymään eteenpäin asiakaspolulla.

Jokainen kerta, kun asiakkaasi on vuorovaikutuksessa kanssasi, on tilaisuus rakentaa luottamusta ja vahvempaa brändiä. Näin sisältö ja copywriting auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi ja lopulta lisäämään liikevaihtoa. 

Pysy relevanttina asiakaspolun jokaisessa vaiheessa

B2B-asiakaspolut ovat pitkiä ja monimutkaisia. Tämä tarkoittaa, että potentiaaliset asiakkaasi ovat vuorovaikutuksessa kanssasi useita kertoja ennen kuin he tekevät ensimmäisen ostopäätöksensä. 

Tämä tekee sisällöstä inbound-markkinointistrategiasi kulmakiven. Sisältömarkkinointi auttaa tuottamaan kysyntää luomalla useita kosketuspisteitä asiakaspolun varrelle. 

Siispä sinun tulisi tuottaa sisältöä asiakaspolun jokaiseen vaiheeseen. Vastaa potentiaalisten asiakkaidesi pulmiin ja tarpeisiin oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla. Sitten voit ohjata heitä eteenpäin, kunnes heistä tulee ostavia asiakkaita. 

Tarjoa potentiaalisille asiakkaillesi tietoa tuotteestasi tai palvelustasi 

Myytkö monimutkaisia B2B-tuotteita tai -palveluja? Saatat joutua kouluttamaan potentiaalisia asiakkaitasi ensin.

Millaisia ongelmia tai haasteita toimialalla on? Kuinka tarjoamasi tuote tai palvelu auttaa ratkaisemaan ongelmia tai vastaamaan haasteisiin? Millaisia etuja tuotteellasi on kilpailijoihin verrattuna? Mikä on asiakkaasi saama arvo?

Jaa asiantuntemuksesi potentiaalisten asiakkaidesi kanssa. Auta heitä ymmärtämään, miksi juuri sinun tuotteesi tai palvelusi on paras ratkaisu. 

Ohjaa liikennettä verkkosivustollesi

Sisältö parantaa brändisi näkyvyyttä orgaanisissa hakutuloksissa. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta se tekee siis suorastaan ihmeitä! Sinun tulisi kuitenkin myös jakaa sisältöäsi orgaanisesti sekä maksetun sosiaalisen median kautta, jotta tavoittaisit yleisösi. Näin saat parhaan hyödyn irti sisältömarkkinoinnista. 

Tässä vaiheessa copywritingista tulee äärimmäisen tärkeää. Copywriting suostuttelee yleisöäsi klikkaamaan mainostasi – tai linkkiä orgaanisessa postauksessasi – ja viettämään aikaa tuottamasi laatusisällön parissa.

Tee systemaattisia kokeiluja löytääksesi vetovoimaisimmat arvolupaukset

Copywriting on helpoin tapa kokeilla, millaiset arvolupaukset ja viestit vetoavat yleisöösi. Pitäisikö sinun kokeilla informatiivista, henkilökohtaista, napakkaa tai provosoivaa tyyliä? Miksi et kokeilisi niitä kaikkia!

Markkinointiviestinnässä ei ole sellaisia ratkaisuja, jotka toimisivat aina tilanteesta, yrityksestä tai toimialasta riippumatta. Sinun pitääkin selvittää, mikä toimii juuri sinun yrityksessäsi. Julkaise siis selkeästi erilaisia muunnelmia mainoksistasi. Suorittamalla tällaisia kokeiluja voit selvittää, millaisilla markkinointiviesteillä saat rahoillesi vastinetta. 

Paranna sisältöäsi rohkaisemalla toimintaan

Copywriting kulkee käsi kädessä sisällöntuotannon kanssa. Tarttuvat otsikot ja innostava kirjoitustyyli pitävät lukijan kiinnostuneena. Kun lukija on viettänyt aikaa sisältösi parissa, voit kannustaa häntä jatkotoimenpiteisiin copywritingin avulla.

Myöhemmin lukija voi kiinnostua muustakin sisällöstäsi. Hän saattaa ladata oppaan, ilmoittautua tapahtumaan, tilata uutiskirjeen tai jopa jättää yhteystietonsa. Sisällytä tekstiin sopivat toimintakehotukset sekä linkkejä muuhun sisältöön, joka voisi kiinnostaa potentiaalista asiakastasi. Näin teet hänen työnsä mahdollisimman helpoksi. 

Loppujen lopuksi sekä copywriting että sisällöntuotanto ovat työkaluja yhden tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi: ne auttavat unelma-asiakastasi ottamaan askeleita kohti ostopäätöstä monimutkaisella B2B-asiakaspolulla. Samalla ne luovat arvokkaita vuorovaikutustilanteita brändisi kanssa.

Jos tarvitset apua copywritingissa tai sisällöntuotannossa, tiedät keneen ottaa yhteyttä!